thumb_IMG_8258_1024

Pula EKO WEEK: izložba “Druga strana plastike: projekt EKO LAB”

Vrijeme: 21. – 27. 10 2020.
Lokacija: Galerija HUiU, Pula

U sklopu Pula EKO WEEK-a, završne aktivnosti projekta EKO LAB, u galeriji HUiU organizirana je izložba koja govori o problemu plastičnog otpada te prezentira cjelokupni projektni proces.

Izložba koju smo postavili u galeriji HUiU rezultat je zajedničkog procesa u razvoju kompetencija i znanja učenika i učenica te njihovih profesora/ica uključenih u projekt EKO LAB – od razumijevanja i analize problema do ideacije i realizacije eksperimentalnih proizvoda od reciklirane plastike i 3D printanja.

Projekt je doživio mnogo uspona i padova, a dodatno je začinjen epidemijom COVID-19, što nam nije dozvolilo mnogo praktičnog rada. Međutim, vjerujemo kako su učenici/ce dobili uvid u problematiku, a što je najvažnije, u procese zajedničkog rada, promišljanje o društvenim inovacijama, održivom razvoju, održivom dizajnu i poslovanju, te općenito o važnosti usvajanja kompetencija za rješavanje gorućih problema sadašnjosti i budućnosti.

Cilj svih aktivnosti na EKO WEEK-u je prezentacija projektnog procesa te osvještavanje šire javnosti o problemu plastičnog otpada.

………………………………………………………………………………………………………………

Nositelj projekta: Udruga Zona za poboljšanje kvalitete življenja

Partneri: Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula, Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn Pula, Hrvatsko društvo interdisciplinarnih umjetnika – HUiU

Suradnici: DC Rojc / Dnevni boravak, SUP – Studentska udruga Pula, Institut Ruđer Bošković – Centar za istraživanje mora, Rovinj

——————————————————————————————————————–

Projekt i izložbu je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske iz Hrvatsko-švicarskog programa suradnje.


Otvorenje 21.10.2020.

Share this post